Inhoudelijke bijdragen en kopij graag naar info@baan-atletiek.nl
Berichten die niet in overeenstemming zijn met de cultuur van onze site, worden verwijderd met kennisgeving aan de inzender.
Berichten die niet in overeenstemming zijn met de cultuur van onze site, worden verwijderd met kennisgeving aan de inzender.
Reactie plaatsen
Reacties
Dag Richard,
Dank voor je waardering voor onze site.
Wij zijn natuurlijk geen reisbureau, maar we reizen zelf ook naar diverse atletiekevenementen.
Het beste is om feeling te houden met de sites van World Athletics en Diamond League. Respectievelijk https://worldathletics.org/ en https://london.diamondleague.com/home/
Een gratis account op World Athletics zorgt ervoor dat je je interesse kan aangeven en op de hoogte wordt gehouden. Uiteindelijk is het kopen van de tickets de eerste stap.
Veel succes met de planning en plezier bij de wedstrijden.
vriendelijke groet,
Piet Mosch
Hi allemaal,
Ik zie jullie bericht over mooie atletiekreizen. Ik wil komende zomer naar de DL in London. Hebben jullie ervaring/tips?
Iig fijne feestdagen, keep up the good work,
Richard
Naar aanleiding van het stuk van Guus Mater over de olympische 1500 meter.
Mijn mening is dat wereldrecords op de middenafstand maar hoogstzelden op een groot kampioenschap gelopen worden. Het is de plaats of de medaille die de geschiedenisboeken in gaat en er altijd blijft staan.
Jakob zal naar de buitenwacht mogelijk arrogant overkomen, ik vind dat hij juist een enorme dosis aan zelfvertrouwen uitstraalt met uitspraken die op twee manieren uitgelegd kunnen worden.
Het past bij de man met een palmares waar niemand anders de laatste 8 jaar aan kan tippen. Hij zorgde met zijn ‘weloverwogen’ tactiek dat dit in de breedte de snelste 1500 race AllTime werd.
Zoals in mijn Nieuwsbrief al gezegd…. Er lopen geen koekenbakkers mee in zo’n finale. Jakob Ingebrigtsen liep solo op kop in een tempo van 3.28.00/1500 meter, dat is WOW! Jakob is nooit onzeker maar start in races – bijvoorbeeld de heats – graag behoudend, lactisch sparend.
Niels, ik zeg dat omdat ik heel dicht op het vuur zit…. gaf 110% maar was door de matige voorbereiding 90%. Niels was begin juli in Monaco klaar voor een heel snelle 1500, maar de val na 150 meter was oorzaak dat hij die race niet kon finishen.
Hij – en Stefan – hebben de toekomst, we gaan er nog vaak van genieten.
Bannister liep zijn race overigens in 1954 en niet in 1854 (tikfoutje)
Wat een leuk stuk van Kees Kuiper, ben benieuwd wat onze meerkamptrainers/ster van het idee vinden. Vooral het feit dat bij drie foutsprongen je hele meerkamp waardeloos wordt is frustrerend!
Zelf zou ik er een voorstander van zijn!
Bert Vreeswijk
Hello Everybody,
it was a pleasure to have met you again at the Hypomeeting in Götzis. Looking forward to next year.
Great work that you are doing here with this page.
All the best for you.
Best Regards from
Marion, Andreas & Carlos
Was een prettige kennismaking in Gotzis eind mei 2022. Als sportliefhebber (o.a atletiek) heb ik genoten van mijn eerste bezoek aan de Hypomeeting.
Mijn vraag: ik heb me verbaasd over het ontbreken van enige aandacht voor deze jaarlijkse “hoogmis” voor de internationale meer kampers. Geen letter in b.v. de Volkskrant - toch een sportminnende krant - maar pas een paar weken later in diezelfde VK in een atletiek nummer zijdelingse verwijzing naar de Hypomeeting.
Wat is jullie relatie/contact met de landelijke (atletiek) sportverslaggeving?
Lijkt me van belang voor de “voor-/belichting” in de landelijke pers.
Ik houd graag contact met jullie: naar een Gotzis 2023 kan ik al uitkijken.
Veel plezier bij de komende wedstrijden in Eugene en München.
Groet, Erik de Visser
Carel, je hebt helemaal gelijk, ik vergat het woordje “moeilijk” Bocht meters te schrijven.
Baan 1en 2 zijn nl met hoge snelheid lastiger omdat je steeds moet “ bijsturen.”
Trouwens scherp opgemerkt Carel☝🏿
In het artikel "De invloed van de baanindeling....", staat een vreemde opmerking...:
"Een voordeel echter in de buitenste banen is dat er minder “bochtmeters” hoeven te worden gelopen....".
Dat zou dus ook moeten betekenen dat in de buitenste banen het rechte stuk langer is, en dat lijkt me heel onwaarschijnlijk.
Nee, dus : In elke baan loop je evenveel "bochtmeters".
Je leest niet veel over het feit dat Ramsey Angela, de laatste loper in de 4x400m mixed relay, een tactische fout maakte wat Nederland waarschijnlijk een medaille kostte. Wie 150m van de finish op kop loopt wordt meestal voorbij gesneld op het laatste deel van de 400m in een veld van min of meer gelijkwaardige lopers. Blijven hangen achter de koploper spaart energie die je kunt gebruiken op de laatste 50m. Ramsey is een jong talent en kan hier hopelijk van leren.
Het zou goed zijn statistieken te maken over hoe vaak een 400m loper (of hordeloper) die op 200m op kop ligt ook daadwerkelijk de wedstrijd wint. Dat percentage is volgens mij erg laag (tenzij je een klasse apart bent in die race). Een les voor Lieke Klaver die volgens mij een sterk voorbeeld is van wat ik hier poneer. Als je al je energie in de eerste 300m stopt, heb je niets over voor de laatste 100m waar de prijzen verdeeld worden.
Dank voor de correctie Carel!
Bert